Healthy Scones

Hi sportieveling!

Mijn naam is Nannique Spiek, eigenaresse van voeding- en sportblog It’s about health. Zelf ben ik, net als jij, graag bezig met sporten en het leiden van een gezond leven. Ik sta graag in de keuken voor verantwoorde gerechten waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten en je de benodigde energie geven om je training te knallen.

Toen ik door het team van Plant Powders werd gevraagd om een lekker, veganistisch recept met jullie te delen, waren deze scones het allereerst wat in me opkwam. Ik maakte ze afgelopen mei voor moederdag, maar sinds die dag hebben ze al veel vaker hier op tafel gestaan (en zijn ze ook binnen een dag weer op…). Gelukkig heb je slechts vijf ingrediënten nodig om deze heerlijke, zoete broodjes uit de oven te halen. Mocht je dus nog een (vegan) picknick op de planning hebben dan weet je wat je te doen staat 😉

 
Let op: het deeg is vrij plakkerig (blame it on the vegan diet), maar daar zul je na hun tijd in de oven niks meer van merken.

 

Wat heb je nodig voor 6-7 scones?

Zelfrijzend bakmeel                                                 250 gr
Appelmoes                                                                   80 gr 
Sojamelk (of andere plantaardige melk)            120 ml
Rozijnen                                                                        50 gr   
Zout                                                                              Snufje


Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een ovenrooster met bakpapier.
  2. Doe het bakmeel, appelmoes, melk en een snufje zout in een keukenmachine en mix het (het liefst met deeghaken) tot een deeg.
  3. Roer de rozijnen met een spatel door het deeg.
  4. Het deeg is een beetje plakkerig, dus zorg ervoor dat je voor het maken van de broodjes wat vochtige handen hebt en vorm zes tot zeven balletjes. Leg de scones op het ovenrooster.
  5. Bak de broodjes in 10 minuten gaar in de oven, laat afkoelen en serveer met jam.

De scones zijn heerlijk met een plantaardige jam of een beetje plantaardige (soja)yoghurt. Enjoy!

 

 

Op zoek naar meer gezonde inspiratie op het gebied van voeding en lifestyle? Neem dan een kijkje op www.itsabouthealth.nl / Instagram:@its.about.health / Facebook: its.about.health.