Deze Tempé met gebakken groenten is naast lekker ook nog eens erg makkelijk om klaar te maken. Binnen een klein kwartiertje heb jij al een eiwitrijke en voedzame maaltijd op tafel staan.
Tip: Tempé is ook erg lekker op geroosterd brood met een frisse salade en een plantaardige dressing of mayonaise.
Ingrediënten:
Grote portie Kleine portie
Tempé
Tempé 200 gr 100 gr
Olijfolie 5ml 5 ml
Gebakken groenten
Olijfolie 10 ml 5 ml
Broccoli 150 gr 100 gr
Groene asperges 100 gr 50 gr
Champignon 133 gr 80 gr
Rode ui 50 gr 50 gr
Paprika 50 gr 50 gr
Knoflook 1 teen 1 teen
Koh Thai Yellow curry paste 20 gr 15 gr
Kokosmelk 50 ml 25 ml
Tempé 200 gr 100 gr
Olijfolie 5ml 5 ml
Gebakken groenten
Olijfolie 10 ml 5 ml
Broccoli 150 gr 100 gr
Groene asperges 100 gr 50 gr
Champignon 133 gr 80 gr
Rode ui 50 gr 50 gr
Paprika 50 gr 50 gr
Knoflook 1 teen 1 teen
Koh Thai Yellow curry paste 20 gr 15 gr
Kokosmelk 50 ml 25 ml
Bereidingswijze:
- Snijd de tempé in dunne plakjes.
- Verhit de olijf olie in de pan en bak hierin de tempé goudbruin aan beide kanten (Breng eventueel op smaak met zout, peper of andere kruiden naar wens).
- Snijd intussen de groenten.
- Verhit olijf olie in een nieuwe pan en roerbak de groenten enkele minuten.
- Voeg de curry paste toe aan het mengsel, bak deze circa 1 minuut mee en blus vervolgens af met de kokosmelk
- Serveer de gebakken groenten samen met de tempé en aanvallen maar!
Voedingswaarde Grote portie Kleine portie




