Overnight Oats Banaan/ Pecan

Misschien wel een van mijn favoriete havermout receptjes: Overnight Oats met banaan en pecannoten. Ik ben heel erg blij met dit recept omdat deze vrij eenvoudig een avond van te voren klaar te maken is om er lekker snel de volgende ochtend van kan genieten. Dit recept is erg voedzaam maar ook erg vullend om de dag goed mee te beginnen. Veel succes met het maken van deze heerlijke Overnight Oats!

Variatie Tip: Wissel de toppings af met jouw favoriete fruit 

Ingrediënten:

Havermout                                               60 gr
Plantaardige melk (kokosdrink)       130 ml
Plantaardige (kokos) yoghurt             50 gr
Kaneel                                                       1 tl
Pecannoten (grofgehakt                       20 gr
Banaan                                                      1 st
Vers fruit (naar keuze)                          Handje
Agavesiroop (optioneel)                       Naar wens
                               
Bereidingswijze: 
  1. Doe de havermout, melk, yoghurt en kaneel en de helft van de pecannoten in een kom en meng goed.
  2. Giet het mengsel in een kom of pot en dek af, zet het mengsel vervolgens een nacht in de koelkast
  3. Roer voor het opdienen een 1/2 geprakte banaan door het havermout mengsel en bestrooi met de overgebleven pecannoten + een paar plakjes banaan van de andere helft samen. Top eventueel af met wat vers fruit naar keuze en een klein scheutje ahorn- of agavesiroop om de havermout iets zoeter te maken. 

 

Try it out! Ben je benieuwd naar meer inspiratie omtrent vegan recepten of bij het creëren van een plantaardige leefstijl? Volg me dan snel op instagram! : @aida_vegan_flavour