Tropical Mango Taart

Hi! Ik ben Shar van Food.Shar.e en ik ben een enorme fan van gezonde voeding. Als voedingscoach is het mijn passie & missie om anderen te inspireren en te motiveren om een gezondere en groenere levensstijl te creëren. Dat betekent goed voor jezelf, jouw lichaam én voor de wereld om jou heen zorgen.

Deze mango passievrucht taart is daar een heel goed voorbeeld van. De taart is geheel plantaardig! Door de soja kwark en de vegan protein powder van plantpowders.nl is dit de ideale post workout snack. Maar eerlijk? Dit is ook gewoon fantastisch goed om mee te ontbijten!

 

Tip: Garneer de taart op het einde met nog wat extra vers fruit naar keuze

Ingrediënten: 

Bodem:
Verse Dadels (ontpit)                150 gram 
Amandelen (ongezouten)         115 gram
Kokosolie                                          1 el

Mango laag:
Mango (vers of bevroren)         100 gram
Soja kwark (alpro go-on)           200 ml
Pea Protein Isolate (Vanille)     1 schepje
Agar-agar                                            1 tl
Water                                              100 ml

Passievrucht laag:
Passievruchten                             naar wens


    Benodigdheden:

    • Keukenmachine / blender
    • Springvorm 15 cm
    • Steelpannetje
    • Mengkom 

    Bereidingswijze: 

    1. We starten met de bodem van de taart. Smelt de kokosolie in een steelpannetje en voeg samen met de amandelen en ontpitte dadels in een keukenmachine (of blender). Blend goed, zodat er een sticky geheel ontstaat.
    2. Bekleed de springvorm met bakpapier en leg het sticky noten-dadel mengsel in de springvorm. Druk met een spatel (of met jouw handen) goed aan en zorg dat de bodem goed verdeeld wordt over de springvorm. Zet in de koelkast zodat het wat harder kan worden.
    3. Meng in een grote mengkom de soja kwark met het proteine poeder.
    4. Snijd de mango in blokjes en blend deze in de keukenmachine tot een glad geheel. Verwarm de mango kort in een steelpannetje. Let op; dit is essentieel indien je gebruikt maakt van het bindmiddel agar-agar (ingewikkeld verhaal, maar de enzymen uit de mango doen anders de bindkracht van de agar-agar teniet). Laat even afkoelen en voeg het toe aan de vegan kwark.
    5. Verwarm 1 tl agar-agar met 100 ml water voor ongeveer 4 a 5 minuutjes. Blijf goed roeren totdat er een soort bubbeltjes ontstaan. Laat het bindmiddel kort afkoelen (max 2 min.) en voeg dan bij het mango-kwark mengsel.
    6. Giet het geheel over de bodem van de taart en zet het ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven.
    7. Garneer de taart met passievruchten en wat munt.
    8. Enjoy! :)

     

    Voor meer inspiratie en lekkere receptjes kunnen jullie mij volgen op instagram:

    Veel liefs, Sharon
    (@food.shar.e)