Thaise Lijnzaad Wraps

Hoi! Ik ben Raqelle en ik houd van eten. Dat is natuurlijk best cliché, maar ik meen het wel.
Toen ik in Australië woonde zag ik hoeveel zij met veganisme, glutenvrij en al die termen bezig waren. In Nederland kende ik toendertijd alleen nog vegetarisch zijn. Ik ben hier flink over gaan lezen en mee gaan experimenteren en kwam uit op Paleo. Heerlijk! Ik was al geen voorstander van brood en melk omdat mijn lichaam daar niet super goed op draait. Sinds ik zo eet zit ik veel lekkerder in mijn vel. Hier kan ik uren over praten dus kom vooral een kijkje nemen op mijn instagram!
Deze Thaise wraps zijn echt een van mijn favorieten. Ze zijn gezond, voedzaam en smaken verrukkelijk. Daarnaast is Aziatisch mijn favoriete keuken dus dat scheelt ook al de helft ;)! Ik hoop dat het lukt en dat jullie je creaties met mij delen! Ik vind het heerlijk om anderen te inspireren :)

Let op: Neem niet meer dan 1 lijnzaad wrap (37,5 gr lijnzaad) per dag. Lijnzaad bevat namelijk van nature cyanogenen, het menselijk lichaam kan deze omzetten in de giftige stof cyanide.

Volgens het voedingscentrum en diverse wetenschappelijke onderzoeken kan een tijdelijk en beperkt gebruik van 15 tot 45 gram gebroken lijnzaad per dag geen kwaad. Maar consumeer vooral geen grote(re) hoeveelheden.

Bij fijner gemalen lijnzaad ligt de kans hoger dat schadelijke verbindingen worden opgenomen door het lichaam. Daarom kun je beter gebroken dan gemalen lijnzaad gebruiken.

Bekijk bron

Tip: Mochten de lijnzaad wraps teveel werk zijn of eet je liever gewone wraps dan kan dat zeker! De smaak zit hem in het sausje. 

Ingrediënten:                                                                                 

De Thaise Lijnzaad Wraps               
4-6 wraps
Fijngemalen lijnzaad                          150 gr
Water                                                     250 ml
Paprikapoeder                                          1 tl 
Gemberpoeder                                         1 tl 
Knoflookpoeder                                       1 tl 
Kurkumapoeder                                       1 tl 
           
De Groenten (inhoud)
Wortel                                                Naar wens
Rode kool                                          Naar wens
Witte kool                                          Naar wens
Paprika                                              Naar wens
Gehakte amandelen                        Naar wens

De Dressing
Geperste citroen                                1 stuk
Pindakaas                                            2 el
Kokos aminos (of soja saus)           2 el
Maple syrup                                         2 el 
Azijn                                                       2 el
Sriracha                                                 2 tl
 
Bereidingswijze:
  1. Kook het water en haal van het vuur af, voeg als eerste de kruiden toe aan het water en vervolgens de lijnzaad.
  2. Roer met een houten lepel tot dat het zicht vormt tot een deegbal.
  3. Verdeel het deeg over 4-6 ballen en rol deze uit tussen bakpapier tot wraps die ongeveer 2 mm dik zijn.
  4. Bak de wraps vervolgens gaar in een koekenpan zonder olie, 2 minuten per kant moet genoeg zijn.
  5. Snijd vervolgens de groenten in julienne of zoals je zelf wil en leg deze in de wraps.
  6. Om de dressing te maken meng je de geperste citroen, pindakaas, kokos aminos (of sojasaus), maple syrup, azijn en de sriracha tot een geheel in een kom of schaaltje. Giet de dressing over de groente in de wraps.
  7. Maak het eventueel helemaal af met een bosuitje en koriander!
  8. Vouw de wraps naar wens en smullen maar!

 

Veel eetplezier!

Liefs, Raqelle
@raqs_flavours