Chocolate oatmeal

Maak in een handomdraai een heerlijke, verantwoorde en eiwitrijke bak havermout.
Uit alle havermout varianten is dit toch echt wel mijn favoriet!
Tip: Deze koude versie van havermout komt optimaal naar voren wanneer jij deze enkele uren voor consumptie in de koelkast legt. Ik maak deze altijd laat op de avond zodat ik s’morgensvroeg direct kan aanvallen!
 
Ingrediënten:                      Grote portie              Kleine portie
Banaan                                       1 st                           0,5 st
Cacaopoeder                             4 gr                               2 gr
Sojamelk                               250 ml                         125 ml
Havermout                            100 gr                             50 gr
Rozijnen                                   20 gr                            10 gr
Notenmix                                  20 gr                           20 gr
Zonnebloempitten                  10 gr                           10 gr
Pompoenpitten                          5 gr                             5 gr
 
Bereidingswijze:
  1. Prak de banaan samen met de cacaopoeder tot deze goed gemengd is
  2. Voeg hierbij een klein scheutje van de sojamelk toe en meng dit kort met elkaar
  3. Voeg vervolgens de havermout met het mengsel, tot een grote bonk
  4. Voeg vervolgens de rest van de sojamelk toe en roer dit tot een geheel
  5. Voeg de rozijnen toe en roer deze door het mengsel
  6. Top af met de notenmix, zonnebloempitten en pompoenpitten
  7. Plaats de oatmeal voor minimaal 1 uur in de koelkast / je kunt hem ook een hele nacht of dag in de koelkast laten staan.
  8. Bon a petit

 

Voedingswaarde                   Grote portie              Kleine portie                                              

  Kcal                                         898                            559
  Koolhydraten                        116                               60
  Eiwitten                                    31                               19
  Vetten                                       31                               25
  Vezels                                       17                               10