Broodje Vegan Kipkerriesalade

Woow wat heb ik dit gemist zeg! en jij wellicht ook...
Vond jij de broodjes kipkerriesalade ook zo lekker? 

Goed nieuws, wij hebben deze heerlijke salade weten te veganizen en gaan jou vertellen hoe jij eenvoudig een gezond broodje (vegan) kipkerrie kunt maken!

 Tip: vervang de lente ui voor de afwisseling eens met wat verse bieslook, dit is namelijk ook erg lekker en maakt de salade extra fris. Het is handig om gelijk 2 broodjes klaar te maken, mocht je ze niet in een keer op willen eten heb je de volgende dag ook nog eens wat lekkers mee voor naar werk. Tevens is deze kipkerrie salade ook erg lekker op toastjes of op stokbrood voor bijvoorbeeld  verjaardagen.

 
Ingrediënten:                          1 broodje               2 broodjes

Volkoren triangel                       1 stuk                     2 stuks

Vegan kipstukjes                       87 gr                       175 gr
Olijfolie                                         5 ml                        10 ml

Soja yoghurt                                 50 gr                      100 gr
Remia Mayolijn                            20 gr                      40 gr
Kerriepoeder                                  3 gr                         6 gr
limoensap                                   0,5 tl                          1 tl
Mosterd                                       0,5 tl                          1 tl
Peper / zout snufje                  naar wens              naar wens
Lente ui                                      0,5 stengel             1 stengel

Komkommer                              naar wens              naar wens
Ijsbergsla                                   naar wens              naar wens

 

                                          
Bereidingswijze:
  1. Bak de plantaardige kipstukjes samen met de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur
  2. Bak enkele minuten tot de kipstukjes een lichtbruine krijgen, haal deze vervolgens van het vuur en laat deze afkoelen
  3. Snijd de lente ui in dunne ringetjes
  4. Meng de soja yoghurt, mayonaise, kerriepoeder, limoensap, mosterd, peper & zout en de gesneden lente ui in een bakje.
  5. Inmiddels zijn de kipstukjes wel afgekoeld en kun je deze met twee vorken uit elkaar trekken om het "pulled chicken" effect te creëren, als je hiervoor geen geduld hebt kun je deze stap overslaan.
  6. Voeg de kipstukjes toe aan het kerriemengsel en roer goed tot het een geheel wordt.
  7. ((Vers brood? Je hoeft deze niet af te bakken en kunt deze stap overslaan.         
    ((Afbak brood? Besprenkel met een beetje water en leg deze een paar minuten in een voorverwarmde oven.    ((Ander brood? Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een andere broodsoort te kiezen waarop je de kipkerriesalade wilt beleggen.                                                         
  8. Snijd de komkommer en sla naar wens
  9. Beleg het brood rijkelijk met de kipkerriesalade, sla en komkommer.
  10. You are good to go, enjoy!

Voedingswaarde                   1 broodje             2 broodjes                                              

  Kcal                                     519                        1029
  Koolhydraten                       49                            98
  Eiwitten                                 31                            62
  Vetten                                    19                            38
  Vezels                                      5                            10