Bami Goreng

Heb jij ook zo trek in een verantwoorde aziatische maaltijd? Met deze geveganizede bami goreng zit je altijd goed! Probeer dit recept snel uit, in no time heb jij een voedzame maar vooral lekkere maaltijd op tafel. Binnen slechts een kwartiertje tover jij dit heerlijke gerecht al op tafel.

Bedankt Natalie voor dit heerlijke recept!

 

Tip: Kies volkoren noedels voor de extra vezels, hierdoor zul je sneller verzadigd zijn.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

Ingrediënten:  

Mie noedels                                                  3 nestjes 
Zonnebloemolie                                           1 eetlepel
Plantaardige kipstuckjes                           1 bakje
Wortels, in dunne reepjes gesneden       1 handje
Prei, fijngehakt                                             1 handje
Witte kool, versnipperd                               1 handje
Taugé                                                               1 handje
Rode paprika, in plakjes                              1 stuk
Lente-ui, fijngehakt                                       1 stuk
Koriander (voor garnering)                         een paar takjes
Limoen (voor garnering)                              2 partjes

 

Voor de saus:

Sojasaus                                            2 el 
Ketjap manis                                     2 el 
Vegan hoisinsaus                             2 el 
Sriracha of sambal oelak                1 el 
Sesamolie                                          1 el 
Limoen, geperst                               halve

 

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje.
  2. Breng water aan de kook. Gooi de mie nesten in de pan en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet het water af zodra het gaar is.
  3. Terwijl de noedels koken, verhit je olie in een pan / wok op hoog vuur.
  4. Kook de plantaardige kipstuckjes tot ze lichtbruin zijn.
  5. Voeg alle groenten toe behalve koriander. Ga door met koken op hoog vuur.
  6. Als de groenten halverwege gaar zijn, voeg je de saus, de noedels, de taugé toe en meng je alles totdat alles gelijkmatig is bedekt.
  7. Schep de bami op een bord en garneer met partjes limoen en koriander.

 

Veel kookplezier!

Benieuwd naar meer inspiratie omtrent vegan recepten? Volg mij dan even op instagram! :)

@squeezemytofu