Black Bean Garlic Chicken

Heb jij ook zo trek in een verantwoorde aziatische maaltijd? Met deze geveganizede Black Bean Garlic Chicken zit je altijd goed! Probeer dit recept snel uit, in no time heb jij een voedzame maar vooral lekkere maaltijd op tafel. Binnen slechts een kwartiertje tover jij dit heerlijke gerecht al op tafel.

Bedankt Natalie voor dit heerlijke recept!

  

Tip: Voeg verse chilipepertjes toe als je van lekker pittig houdt.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

Ingrediënten:  

Volkoren rijst                                                    1 kopje
Zonnebloemolie                                               1 el
Plantaardige kipstuckjes                               1 doosje
Gele wortel, in korte lucifers gesneden      1 handvol
Peultjes                                                             1 handvol
Rode paprika, in blokjes gesneden             1 handvol
Taugé                                                                 1 handvol
Sesamolie                                                         1 el 
Sesamzaadjes                                                 1 el

Voor de saus:

Sojasaus                                       1 el
Gember, geraspt                          2 tl
Zwarte bonen knoflooksaus     2 el

 

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Meng alle ingrediënten voor de saus.
  3. Verhit olie in een pan / wok op hoog vuur. Kook hierin de vegan stukjes kip tot ze lichtbruin kleuren.
  4. Voeg alle groenten toe en bak deze mee op hoog vuur.
  5. Als de groenten halverwege gaar zijn, voeg je de saus toe en meng je alles tot alles gelijkmatig is bedekt.
  6. Voeg vlak voor het serveren sesamolie toe en meng alles opnieuw.
  7. Serveer op een bedje van de volkoren rijst en strooi er sesamzaadjes over ter garnering.

 

Veel kookplezier!

Benieuwd naar meer inspiratie omtrent vegan recepten? Volg mij dan even op instagram! :)

@squeezemytofu